Ontdek het belang van netwerken

Binow is méér dan het invullen van vacatures van opdrachtgevers. Wij zijn een netwerk. Voor ons is een kandidaat meer dan een CV. Schrijf je gratis is voor ons netwerk en blijf op de hoogte van de laatste nieuws op het gebied van data.

Ontdek het belang van netwerken

Binow is méér dan het invullen van vacatures van opdrachtgevers. Wij zijn een netwerk. Voor ons is een kandidaat meer dan een CV. Schrijf je gratis is voor ons netwerk en blijf op de hoogte van de laatste nieuws op het gebied van data.

CBS

CBS open data koppelen met Power BI?

CBS open data koppelen met Power BI?

Er is tegenwoordig heel veel data beschikbaar. Het CBS heeft de website Statline waar per thema heel veel datasets gratis te raadplegen zijn.
Wil jij data visualiseren, analyseren, vergelijken of een prognose berekenen op basis van open data van het CBS? Met behulp van Power BI is het mogelijk om data inzichtelijk te maken. Wanneer je bij het CBS thema’s als energie, onderwijs, verkeer en vervoer, bevolking, gezondheid en welzijn of landbouw wilt gebruiken dan is het mogelijk om deze data te exporteren als *.csv bestand of Excel bestand. Door deze te importeren in Power BI kan je een dashboard of rapportage ontwikkelen.

Installeer een gratis Power BI connector
Power BI biedt de mogelijkheid om verbinding te maken met +150 gegevensverbindingen. Van een verbinding met een Azure SQL server tot een Excel bestand of website. Naast het standaard aanbod van deze connectors zijn er ook specifieke connectors ontwikkeld. Werk je met het financiele softwarepakket Exact dan is het mogelijk om een connector aan te schaffen van Exact voor Power BI.

Om een rechtstreekse koppeling te maken met de open data van het CBS is er een connector beschikbaar. Deze connector is gratis te installeren en bied de mogelijkheid om per thema data rechtstreeks te koppelen in Power BI.

Hoe installeer ik de connector van CBS open data voor Power BI?
Als eerste moet je in de Power BI desktop controleren of de mogelijkheid om custom data connectors te installeren aan staat. Dit doe je bij ‘Opties en instellingen’ onder het kopje ‘Bestand’ en vervolgens ‘Preview-functies’. Vervolgens maak je een nieuwe map aan om de connector in te installeren, namelijk [Mijn Documenten]\Power BI Desktop\Custom Connectors

Download vervolgens het bestand CBSopendata.mez en sla dit op in bovenstaande map (met dank aan Jeroen de Heerdt). Vervolgens start je Power BI opnieuw op en vind je de connector van CBS open data onder ‘Overige’ gegevensverbindingen.

Heb jij een vraag bij het installeren van de CBS open data connector, neem dan gerust contact met ons op!

Wil jij de volgende stap maken richting data gedreven werken en ben jij op zoek naar een specialist? Binow heeft een netwerk met specialisten op het gebied van data gedreven werken. Neem voor meer informatie contact met ons op via 06-33938903.

Ben jij al werkzaam als data analist of heb je interesse in een functie als data analist? Meld je aan voor ons netwerk!

700 467 Binow | Hét netwerk voor BI specialisten
Our website uses cookies. Define your Privacy Preferences and/or agree to our use of cookies.
Mogen wij jou nog wat vragen?

  Een netwerk heeft veel voordelen. Het is niet alleen kennis en informatie ophalen maar ook delen!


  Uit onderzoek is gebleken dat de meest verbonden mensen het meest succesvol zijn. Het helpt jouw vaardigheden verder te ontwikkelen en daarnaast blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

  Wat is voor jou van toepassing?

  Emailadres:

  close-link
  Meld je gratis aan voor het netwerk voor data professionals
  Aanmelden
  Stuur een whatsapp
  Ben jij op zoek naar de volgende stap? Zullen we een keer bijpraten over de mogelijkheden?

  Laat gerust een bericht achter!