Ontdek het belang van netwerken

Binow is méér dan het invullen van vacatures van opdrachtgevers. Wij zijn een netwerk. Voor ons is een kandidaat meer dan een CV. Schrijf je gratis is voor ons netwerk en blijf op de hoogte van de laatste nieuws op het gebied van data.

Ontdek het belang van netwerken

Binow is méér dan het invullen van vacatures van opdrachtgevers. Wij zijn een netwerk. Voor ons is een kandidaat meer dan een CV. Schrijf je gratis is voor ons netwerk en blijf op de hoogte van de laatste nieuws op het gebied van data.

Data gedreven werken?

Data gedreven werken? Sturen met inzicht!

Data gedreven werken? Deze term hoor je steeds vaker binnen een organisatie. Maar wat is data gedreven werken eigenlijk en wat is er voor nodig?

“We moeten meer data gedreven gaan werken”. Misschien hoor je het regelmatig in jouw organisatie. De opmerking komt voort uit het feit dat er steeds meer data beschikbaar is. Met deze beschikbare data is het mogelijk om meer inzicht te krijgen in de organisatie. Het sturen op basis van deze dat uit verschillende bronnen en het nemen van beslissingen op basis hiervan noemt men data gedreven werken.

Data driven in de praktijk
Eigenlijk werken wij allemaal al data gedreven. Iedere organisatie neemt al beslissingen op basis van gegevens. Maar nu er steeds meer data beschikbaar is kan er meer en beter data gestuurd worden gewerkt. Organisaties zijn in staat om data te verzamelen en te analyseren waardoor er data omgezet wordt naar informatie. Met deze informatie kunnen er beslissingen worden genomen voor nu of in de toekomst. Op basis van de beschikbare data is het ook mogelijk om de toekomst meer te voorspellen. Het biedt daarom heel veel mogelijkheden om bij te sturen, innovatieve beslissingen te nemen of om complexe problemen aan te pakken.

Datagedreven werken is meer dan een doel op zich

Data gedreven werken implementeren?
Het invoeren van data gedreven werken begint met een veranderproces binnen de organisatie. Het moet breed worden gedragen binnen de organisatie. Hierbij begint het met draagvlak vanuit het management. Zij moeten het data gedreven werken niet alleen steunen maar ook zelf de stap maken door beslissingen te durven nemen op basis van analyses en rapportages. Daarnaast is de interne samenwerking tussen afdelingen is essentieel omdat data uit verschillende bronnen worden gecombineerd. Goede communicatie over het doel, de visie en over management informatie zijn van groot belang.

Daarnaast is het van groot belang om de juiste mensen op de juiste plek te hebben binnen de organisatie. Niet iedere medewerker kan analyseren op basis van data. Hiervoor zijn speciale vaardigheden vereist. Een data scientist en of data analist zorgt er voor dat data goed wordt ontsloten en dat deze wordt gerapporteerd of gevisualiseerd om op basis hiervan te analyseren.

Wil jij de volgende stap maken richting data gedreven werken en ben jij op zoek naar een specialist? Binow heeft een netwerk met specialisten op het gebied van data gedreven werken. Neem voor meer informatie contact met ons op via 06-33938903.

Ben jij al werkzaam als data analist of heb je interesse in een functie als data analist? Meld je aan voor ons netwerk!

750 611 Binow | Hét netwerk voor BI specialisten
Our website uses cookies. Define your Privacy Preferences and/or agree to our use of cookies.
Mogen wij jou nog wat vragen?

  Een netwerk heeft veel voordelen. Het is niet alleen kennis en informatie ophalen maar ook delen!


  Uit onderzoek is gebleken dat de meest verbonden mensen het meest succesvol zijn. Het helpt jouw vaardigheden verder te ontwikkelen en daarnaast blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

  Wat is voor jou van toepassing?

  Emailadres:

  close-link
  Meld je gratis aan voor het netwerk voor data professionals
  Aanmelden
  Stuur een whatsapp
  Ben jij op zoek naar de volgende stap? Zullen we een keer bijpraten over de mogelijkheden?

  Laat gerust een bericht achter!