Ontdek het belang van netwerken

Binow is méér dan het invullen van vacatures van opdrachtgevers. Wij zijn een netwerk. Voor ons is een kandidaat meer dan een CV. Schrijf je gratis is voor ons netwerk en blijf op de hoogte van de laatste nieuws op het gebied van data.

Ontdek het belang van netwerken

Binow is méér dan het invullen van vacatures van opdrachtgevers. Wij zijn een netwerk. Voor ons is een kandidaat meer dan een CV. Schrijf je gratis is voor ons netwerk en blijf op de hoogte van de laatste nieuws op het gebied van data.

Hiërarchische grafiek in Power BI

Hiërarchische grafiek

Visual: Hiërarchische grafiek in Power BI

Power BI is sterk in het visualiseren van data. Veel data analisten werken inmiddels met Power BI. Heldere grafieken, overzichtelijke tabellen en duidelijke maps. In deze blog behandelen we de hiërarchische grafiek. Haal nog meer uit je data.
Steeds meer wordt er gestuurd op data. Logisch, want door goed naar je data te kijken krijg je meer inzicht in de organisatie. Met deze inzichten kun je meer richting geven aan de koers die je wilt varen of goed onderbouwde beslissingen nemen. Maar hoe maak je een juiste rapportage of een goede analyse?

Valkuilen bij het visualiseren van data
Het visualiseren van data is hot. Steeds meer organisaties in verschillende groottes wil data in beeld brengen. Power BI is daarvoor een veel gebruikte tool. Toch zien wij bij Binow dat er als snel een rapport of een dashboard in elkaar wordt gedraaid. Natuurlijk, het ziet er allemaal strak uit en met een filter of een klik past het dashboard zich automatisch aan. Tof! Maar een valkuil is dat er een rapportage wordt gemaakt om het maken van rapportages. Hoe voorkom je dit?

Een hiërarchische grafiek geeft net dat beetje meer inzicht door uit te vouwen voor meer details. Een aanrader voor de Power BI gebruiker!

Bepaal de toegevoegde waarde van een dashboard of rapportage
Het belangrijk om van te voren te bepalen wat de toegevoegde waarde is van een dashboard of rapportage. Uit ervaring blijkt dat er zowel door interne medewerkers als door externe medewerkers rapportages worden gemaakt waar na een korte periode nauwelijks naar wordt gekeken. Bekijk daarom van tevoren goed wat de toegevoegde waarde is. Hierbij is de indeling van het rapport of dashboard belangrijk. Zorg voor overzicht. Maak niet te veel pagina’s en probeer een rapport op hoofdlijnen op te bouwen waarna je door kan zoomen naar detailniveau. Een goede visual die hiervoor gebruikt kan worden is de Hiërarchische grafiek.

Hiërarchische grafiek in Power BI
De Hiërarchische grafiek biedt de mogelijkheid om je gegevens hiërarchisch weer te geven. Stel je hebt een datum kolom en wilt per jaar de verkoop weergeven. Met de Hiërarchische grafiek maak je een staafdiagram per jaar waarbij het mogelijk is om per jaar de grafiek uit te vouwen per maand. Vervolgens is het mogelijk om het verschil (in percentage) te bekijken tussen de verschillende staven van de staafdiagram. Kortom, een goede visual in Power BI waarbij je op hoofdlijnen visualiseert om vervolgens in te zoomen in de detailinformatie. In onderstaande video laten we in het kort de werking van de Hiërarchische grafiek zien.

Ben jij een data analist en toe aan een volgende stap? Meld je vrijblijvend aan bij Binow en wellicht kunnen wij iets voor elkaar betekenen. 

Op de hoogte blijven van Power BI? Meld je aan voor ons netwerk!

1000 1499 Binow | Hét netwerk voor BI specialisten
Our website uses cookies. Define your Privacy Preferences and/or agree to our use of cookies.
Mogen wij jou nog wat vragen?

  Een netwerk heeft veel voordelen. Het is niet alleen kennis en informatie ophalen maar ook delen!

  Uit onderzoek is gebleken dat de meest verbonden mensen het meest succesvol zijn. Het helpt jouw vaardigheden verder te ontwikkelen en daarnaast blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

  Wat is voor jou van toepassing?

  Emailadres:

  close-link
  Meld je gratis aan voor het netwerk voor data professionals
  Aanmelden
  Stuur een whatsapp
  Ben jij op zoek naar de volgende stap? Zullen we een keer bijpraten over de mogelijkheden?

  Laat gerust een bericht achter!