Ontdek het belang van netwerken

Binow is méér dan het invullen van vacatures van opdrachtgevers. Wij zijn een netwerk. Voor ons is een kandidaat meer dan een CV. Schrijf je gratis is voor ons netwerk en blijf op de hoogte van de laatste nieuws op het gebied van data.

Ontdek het belang van netwerken

Binow is méér dan het invullen van vacatures van opdrachtgevers. Wij zijn een netwerk. Voor ons is een kandidaat meer dan een CV. Schrijf je gratis is voor ons netwerk en blijf op de hoogte van de laatste nieuws op het gebied van data.

Voordelen Big Data

Voordelen Big Data! Het nieuwe goud?

Steeds vaker hoor je de term big data. Maar wat is big data precies en wat zijn de voordelen van big data? In deze blog lees je wat de voordelen zijn van grote hoeveelheden data.

De term big data hoor je steeds vaker. Toch is big data niet nieuw. Al jaren wordt er data verzameld en geanalyseerd. Denk bijvoorbeeld aan de gezondheidszorg of de wetenschap. Een echte definitie van big data is er niet, maar meestal wordt er gesproken over een grote verzameling van ongestructureerde data. Omdat er steeds meer data beschikbaar komt wordt de term ook steeds vaker gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan teksten, getallen, videobeelden of audio.

Is data het nieuwe goud?
Soms hoor je de opmerking dat data het nieuwe goud is. In feite gaat deze vergelijking niet op omdat goud van waarde is omdat het schaars is. Dit is bij data niet het geval. Er is steeds meer data beschikbaar. Maar omdat dat van grote waarde kan zijn klopt de opmerking wel. Wanneer je de beschikking hebt over veel data en hier de juiste analyses op uitvoert kan je sturen op informatie. Waar je vroeger op basis van kennis het verleden kon begrijpen heb je straks data nodig om de toekomst te kunnen voorspellen.

Data is het nieuwe goud

Voordelen van big data
Er zijn veel voordelen te noemen van het gebruik van big data. Zowel consument als organisatie kunnen er een groot voordeel bij hebben. Een ondernemer kan op basis van big data zijn klanten ‘beter leren kennen’. Gebaseerd op data kunnen ondernemers persoonlijke aanbiedingen of aanbevelingen doen. In welke periode wordt welk product het meest verkocht? Welke leeftijdscategorie koopt een bepaald product het vaakst?

Ook voor consumenten zijn er voordelen. Neem als voorbeeld een zoekmachine. Op basis van het aantal gezochte worden kan een zoekmachine of een winkel bepaalde zoekresultaten bovenaan plaatsen. Door het gebruik van data vind de consument sneller en eenvoudiger wat hij zoekt wanneer de consument hier op heeft ingespeeld. Winkels weten de behoeftes en voorkeuren van hun klanten en kunnen hierdoor de consument beter bedienen. Dit geldt niet alleen bij de verkoop van producten, maar ook bij de klantenservice kan er beter worden gestuurd op basis van data.

Wil jij de volgende stap maken richting data gedreven werken en ben jij op zoek naar een specialist? Binow heeft een netwerk met specialisten op het gebied van data gedreven werken. Neem voor meer informatie contact met ons op via 06-33938903.

Ben jij al werkzaam als data analist of heb je interesse in een functie als data analist? Meld je aan voor ons netwerk!

750 496 Binow | Hét netwerk voor BI specialisten
Our website uses cookies. Define your Privacy Preferences and/or agree to our use of cookies.
Mogen wij jou nog wat vragen?

  Een netwerk heeft veel voordelen. Het is niet alleen kennis en informatie ophalen maar ook delen!


  Uit onderzoek is gebleken dat de meest verbonden mensen het meest succesvol zijn. Het helpt jouw vaardigheden verder te ontwikkelen en daarnaast blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

  Wat is voor jou van toepassing?

  Emailadres:

  close-link
  Meld je gratis aan voor het netwerk voor data professionals
  Aanmelden
  Stuur een whatsapp
  Ben jij op zoek naar de volgende stap? Zullen we een keer bijpraten over de mogelijkheden?

  Laat gerust een bericht achter!