Ontdek het belang van netwerken

Binow is méér dan het invullen van vacatures van opdrachtgevers. Wij zijn een netwerk. Voor ons is een kandidaat meer dan een CV. Schrijf je gratis is voor ons netwerk en blijf op de hoogte van de laatste nieuws op het gebied van data.

Ontdek het belang van netwerken

Binow is méér dan het invullen van vacatures van opdrachtgevers. Wij zijn een netwerk. Voor ons is een kandidaat meer dan een CV. Schrijf je gratis is voor ons netwerk en blijf op de hoogte van de laatste nieuws op het gebied van data.

Wat is Power BI? Wat zijn de voordelen?

Misschien hoor jij steeds vaker de term Power BI voorbij komen. Maar wat is Power BI precies? Wat kan je met Power BI en wat zijn de voordelen. In dit blog zetten we het allemaal op een rij.

Business Intelligence tool
Power BI is een Business Intelligence tool van Microsoft. Met deze tool is het mogelijk om data om te zetten in inzichten. Door data te verzamelen, modelleren, berekenen en visualiseren krijg je meer inzicht in de data in de organisatie. Het doel van Microsoft is om Business Intelligence beschikbaar te maken voor de eindgebruiker. Hiervoor heeft Microsoft de tool Power BI op de markt gebracht.

Voordelen van Power BI
Power BI heeft een aantal sterke punten welke een groot voordeel zijn in het gebruik. Zo biedt het alle mogelijkheden voor Business Intelligence. Rapporteren, visualiseren, analyseren behoort allemaal tot de mogelijkheden. Zowel het maken van standaard tabellen als het ontwerpen van dynamische dashboards behoort tot de mogelijkheden.

Daarnaast is Power BI voordelig in het gebruik. Wanneer je wil starten met Power BI is het mogelijk om de desktop versie gratis te downloaden. Hiermee is het mogelijk om data te verzamelen, berekenen en te visualiseren. Wanneer je vervolgens de rapportages wilt publiceren en wilt delen heb je een Pro licentie nodig. Een Pro licentie kosten nog geen € 10,00 per maand per gebruiker.

Haal meer uit je data met Power BI

Eenvoudig in gebruik
Microsoft richt zich met Power BI sterk op de eindgebruiker. Hierdoor is het Power BI relatief makkelijk in gebruik. Door ‘drag and drop’ werkt het vrij eenvoudig. Wanneer je iets aanklikt in een grafiek of tabel wijzigt alles mee. Om aan de slag te gaan als gevorderde gebruiker van Power BI heb je uiteraard wat meer kennis nodig op het gebied van modelleren en DAX formules, maar als beginner is er eenvoudig een eerste stap te maken.

Delen is vermenigvuldigen
Wanneer je een rapportage, dashboard of analyse hebt gemaakt is het prettig om deze te delen met de directie, manager of collega’s. Power BI biedt hier voldoende mogelijkheden voor. Door de inzichten te delen op intranet, internet of social media kun je kennis delen. Delen is vermenigvuldigen!

Wil jij de volgende stap maken richting data gedreven werken en ben jij op zoek naar een specialist? Binow heeft een netwerk met specialisten op het gebied van data gedreven werken. Neem voor meer informatie contact met ons op via 06-33938903.

Ben jij al werkzaam als data analist of heb je interesse in een functie als data analist? Meld je aan voor ons netwerk!

650 866 Binow | Hét netwerk voor BI specialisten
Our website uses cookies. Define your Privacy Preferences and/or agree to our use of cookies.
Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van data?
Aanmelden
Stuur een whatsapp
Ben jij op zoek naar de volgende stap? Zullen we een keer bijpraten over de mogelijkheden?

Laat gerust een bericht achter!