Ontdek het belang van netwerken

Binow is méér dan het invullen van vacatures van opdrachtgevers. Wij zijn een netwerk. Voor ons is een kandidaat meer dan een CV. Schrijf je gratis is voor ons netwerk en blijf op de hoogte van de laatste nieuws op het gebied van data.

Ontdek het belang van netwerken

Binow is méér dan het invullen van vacatures van opdrachtgevers. Wij zijn een netwerk. Voor ons is een kandidaat meer dan een CV. Schrijf je gratis is voor ons netwerk en blijf op de hoogte van de laatste nieuws op het gebied van data.

Wat verdient een data analist?

Wat verdient een data analist?

Wat verdient een data analist?

In steeds meer organisaties vind je een data analist. Dat is niet opmerkelijk aangezien steeds meer organisaties willen sturen op basis van data. Data geeft tenslotte meer inzicht. Maar wat doet een data analist eigenlijk en wat verdient een data analist?

Het salaris van een data analist is sterk afhankelijk van opleiding en ervaring. Een beginnend data analist verdient circa € 2.500 per maand. Bij een gevorderde data analist met een schat aan ervaring kan het salaris oplopen tot wel € 4.000 of € 5.000 per maand.

Wat doet een data analist?
De werkzaamheden van een data analist kunnen per organisatie verschillen. Bij een overheidsinstantie ligt de focus ergens anders dan in de Retail. In de basis vertaald een data analist de informatie naar heldere inzichten voor de organisatie. Deze informatie kan bestaan uit grote hoeveelheden aan gegevens zoals cijfers, onderzoeksresultaten en metingen. Van een data analist wordt verwacht dat deze in staat is om deze grote hoeveelheden data kan begrijpen, overzichtelijk en helder kan presenteren en kan analyseren.

“Een data analist zet een grote hoeveelheid data om naar heldere overzichten waarmee een organisatie kan sturen!”

Vaardigheden van een data analist
Om aan de slag te gaan als data analist zijn een aantal vaardigheden gewenst. Hierbij kan je onder andere denken aan:

 • Sterk analytisch vermogen
 • Gegevens kunnen interpreteren, modelleren en analyseren
 • Oplossingsgericht kunnen werken
 • Kennis van programmeren (SQL, R, Oracle of Python)
 • Kunnen werken in teamverband
 • Sterke communicatieve vaardigheden

Hoe word je een data analist?
Welke opleiding moet je volgen om data analist te worden? Naast de benodigde vaardigheden is een goede opleiding van groot belang. Een goede opleiding geeft je veel carrièremogelijkheden. Om te beginnen is een bachelor opleiding gewenst. Denk hierbij aan wiskunde, statistiek of economie. Daarnaast wordt een Big Data opleiding ook steeds meer aangeboden. Ben jij op zoek naar een Big Data opleiding? Kijk dan eens bij Master IT!

Waar werken data analisten?
Een data analist vind je in steeds meer organisaties. Van de zorg tot banken en van overheidsinstanties tot farmaceuten. Binow is continue op zoek naar de beste data analisten. Wij werken nauw samen met gerenommeerde organisaties die op zoek zijn naar data analisten met de juiste opleiding en ervaring. Ben jij toe aan een volgende stap?

Interesse in ons netwerk?

750 1148 Binow | Hét netwerk voor BI specialisten
Our website uses cookies. Define your Privacy Preferences and/or agree to our use of cookies.
Mogen wij jou nog wat vragen?

  Een netwerk heeft veel voordelen. Het is niet alleen kennis en informatie ophalen maar ook delen!


  Uit onderzoek is gebleken dat de meest verbonden mensen het meest succesvol zijn. Het helpt jouw vaardigheden verder te ontwikkelen en daarnaast blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

  Wat is voor jou van toepassing?

  Emailadres:

  close-link
  Meld je gratis aan voor het netwerk voor data professionals
  Aanmelden
  Stuur een whatsapp
  Voor welke droombaan mogen wij jou benaderen? Laat het ons weten!