Ontdek het belang van netwerken

Binow is méér dan het invullen van vacatures van opdrachtgevers. Wij zijn een netwerk. Voor ons is een kandidaat meer dan een CV. Schrijf je gratis is voor ons netwerk en blijf op de hoogte van de laatste nieuws op het gebied van data.

Ontdek het belang van netwerken

Binow is méér dan het invullen van vacatures van opdrachtgevers. Wij zijn een netwerk. Voor ons is een kandidaat meer dan een CV. Schrijf je gratis is voor ons netwerk en blijf op de hoogte van de laatste nieuws op het gebied van data.

Web scraping met Power BI

Producten van het web scrapen met Power BI

Web scraping met Power BI

Power BI is een tool van Microsoft om data mee te kunnen modelleren, visualiseren en analyseren. Maar wist jij dat het ook mogelijk is om producten van internet te koppelen aan Power BI? In dit blog leggen wij uit hoe dit in zijn werk gaat.

Op internet worden veel producten aangeboden. Wanneer je op zoek bent naar bijvoorbeeld een nieuwe laptop dan is het goed om te vergelijken. Wist je dat dit ook in Power BI mogelijk is? In dit voorbeeld laten we zien  hoe je producten van Coolblue kunt scrapen.

Wat is web scraping met Power BI? 
Web scraping is eigenlijk het ‘schrapen’ van informatie van internet. In dit geval het schrapen van producten van Coolblue. Om terug te komen bij het voorbeeld van laptops haal je deze van de website van Coolblue binnen in Power BI.

Hoe werkt web scraping met Power BI?
Om de producten in Power BI te laden maak je een gegevensverbinding met het web. Vervolgens definieer je de informatie die je wilt gebruiken. De informatie kan vervolgens getransformeerd worden in Power BI waarna je het kunt visualiseren.

Ontdek de mogelijkheid om met Power BI producten van een website te koppeling met web scraping

Producten vergelijken
Wanneer je de laptops van Coolblue hebt ingeladen in Power BI en vervolgens zet je daarbij ook de laptops van bijvoorbeeld MediaMarkt dan is het eenvoudig om te vergelijken op basis van de ingelezen informatie. Denk hierbij aan de prijs, levertijd, garantie en voorraad.

Meerdere pagina’s met producten
Vaak worden op internet producten weergegeven op verschillende pagina’s. Wanneer je een web verbinding maakt in Power BI worden standaard de producten van de eerste pagina ingeladen. Maar hoe kan je meerdere pagina’s koppelen in Power BI? In onderstaande video laten wij zien hoe je laptops van Coolblue kunt inlezen in Power BI.

1000 1257 Binow | Hét netwerk voor BI specialisten
Our website uses cookies. Define your Privacy Preferences and/or agree to our use of cookies.
Mogen wij jou nog wat vragen?

  Een netwerk heeft veel voordelen. Het is niet alleen kennis en informatie ophalen maar ook delen!


  Uit onderzoek is gebleken dat de meest verbonden mensen het meest succesvol zijn. Het helpt jouw vaardigheden verder te ontwikkelen en daarnaast blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

  Wat is voor jou van toepassing?

  Emailadres:

  close-link
  Meld je gratis aan voor het netwerk voor data professionals
  Aanmelden
  Stuur een whatsapp
  Meld je aan voor ons gratis netwerk voor data specialisten! Kom met ons in contact via whatsapp!